Arkiva

4 TIPS HOW TO CHOOSE THE RIGHT LIGHT IN DINING ROOM

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kur e mendon, një Ndriçues është më interesant vetëm për faktin se askush nuk e prek atë, askush nuk derdh ushqim mbi të.

Është mundësia e përsosur për ta pasur si një element skulptural që krijon atmosferë në ambjentet tuaja.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Mund të jetë aq i thjeshtë sa një ndriçues i varur

Ata krijojnë një shkëlqim të shpërndarë, madje edhe në dhomë, i cili lejon të shkëlqejnë elementë të tjerë të rëndësishëm, si pëlhurat, lulet dhe ushqimi mbi tavolinë.

Filloni me elementin qendror: Llambadari

Një llambadar me shumë dritë krijon shpërndarje të mirë të dritës mbi një tryezë në dhomën e ngrënies, lidh njerëzit që qëndrojnë ulur rreth saj dhe eliminon cepat e errët. Globa të shumtë qelqi të zbehtë të varur në tavanin tuaj krijojnë një ambient të shkëlqyeshëm.

Bëni llogaritë

-Drita e dhomës së ngrënies duhet të jetë së paku 31 cm më e vogël se tryeza në të gjitha drejtimet.
-Për proporcion, ndriçuesit linear të varur duhet të jenë diku nga 1/3 në 2/3 e gjatësisë së tavolinës.
– Ndriçuesit linear të varur dhe llambadarët janë zgjidhja ideale për tavolina ngrënieje të gjata, drejtkëndore ose tavolina të zgjatura.
– Për të marrë cilësinë më të mirë të dritës në tryezë, ndriçuesi duhet të ketë një largësi prej 92 cm nga sipërfaqja e tavolinës. Ky është standardi.

Shtresëzoni  dritën

– Kur krijoni disa shtresa të dritës, mendoni për shtresa vertikale nga tavani në dysheme ose shtresa horizontale nga njëra anë e dhomës në tjetrën.
– Me kombinimin e duhur të ndriçuesve të tavanit dhe murit, ju do të krijoni një dhomë me shtresa perfekte të dritës.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13330″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

CUT nga Timo Ripatti ( Axolight)

Materiali: Alumin

Cut është rezultat i një procesi të gjatë projektimi midis Axolight dhe Timo Ripatti-t, që synon krijimin e një Llampe të përshtatshme, e cila mund të pozicionohet në tre pika dhe nuk të verbon.

Struktura me prerje lazer e aluminit, e përthyer në disa pika, lidh dy elementë:
Burimin e dritës ngulitur në një mbështetes rrethor metalik dhe një disk shpërndarës gjysmë transparent të ngulitur në një unazë.
Të dy elementët përballen me njeri tjetrin në mënyrë që drita e emetuar nga burimi i dritës të filtrohet dhe pjesërisht të pasqyrohet nga ekrani.

Familja e ndriçuesve Cut , sjellin një dritë emocionale dhe dizjan të rafinuar dhe unik në hapësirë. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13329″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]ULIGHT nga Timo Ripatti (Axolight)
Materiali: Alumin

U-Light (Ndriçuesi-U) është një ndriçues modern me një dizajn minimalist dhe një strukturë te lehtë në formë unaze.
Ndricuesi U është i pajisur me një burim të ngrohtë të dritës të lehtë LED . Sistemi dimming (i zbehtë) lejon menaxhim të dritës sipas preferencave. Ndriçuesi-U është me material alumini dhe ngjyrat e disponueshme janë gri antracid ose kafe e ndryshkur.

Rekomandohet për ndriçimin e hapësirave të mëdha moderne,  qoftë banesa ose qendra tregtare.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13331″ img_size=”full” add_caption=”yes”][vc_single_image image=”13332″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]IL FANALE nga Fabrizio Fava ( Molecola)
Materiali: Bronz-Qelq

Koleksioni Molecola i ndriçuesve pwr ambjente të brendshme përfshin ndriçues të varur, ndriçues dyshemeje, ndriçues tavani, ndriçues muri dhe ndriçues tavoline. Ata janë të disponueshme në bronz natyral ose bronz me efekt antik, me sfera transparente apo me ekeft akulli, qelqi dhe në bronz të zi me ngjyra dhe sfera prej qelqi dhe bakri.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13333″ img_size=”full” add_caption=”yes”][vc_single_image image=”13334″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

ARRANGEMENTS nga Miachael Anastassiades (Flos)

Materialet: Alumin, silikon, polikarbonat

Projektuar nga Michael Anastassiades, Arrangements është një sistem modular i elementeve gjeometrike të dritës që mund të kombinohet në mënyra të ndryshme, duke krijuar kompozime të shumta në llambadarë individualë. Çdo njësi thjesht bashkohet me atë të mëparshmin, duke u balancuar në mënyrë të përsosur si pjesë e një zinxhiri të ndritshëm.

Frymëzimi që fshihet pas Dizajnit: “Unë kam qenë gjithmonë i magjepsur me paralelen që ekziston midis Dritës dhe Bizhuve. Duke u nisur nga fakti i thjeshtë se si çdo pjesë lidhet me shkallën njerëzore: njëra është krijuar për tu veshur në trup, ndërsa tjetra është bërë për të dekoruar hapësirën. Më duket sfiduese sesi natyra delikate e diçkaje të vogël mund të përkthehet në mënyrë hapsinore dhe akoma të ruajë çmueshmërinë e saj në mënyrën e paraqitjes së materialeve. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13335″ img_size=”full” add_caption=”yes”][vc_single_image image=”13336″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

STRINGLIGHT nga Michael Anastassides ( Flos)

Materialet: Alumin, Polikarbonat

Minimal dhe poetik si një vijë lapsi e vizatuar në ajër, ndriçuesit String janë unik, konceptualisht të thjesht  dhe të guximshëm në të njëjtën kohë.

Modelet e tij lëvizin drejt abstraksionit, në një kërkim të pastërtisë që ndjek një ushtrim të pastrimit, duke i çuar sendet dhe materialet përsëri dimensionin e tyre origjinal të thjeshtësisë.

“Më pëlqen sesi njerëzit përdorin dritën për të përcaktuar hapësirën, veçanërisht hapësirën në natyrë, nëse i’u vjen në mendje një shesh fshati në Mesdhe gjatë natës, ata kanë një varg dritash që varen në një shesh nga katër shtylla. Ato duket sikur thërrasin: “Këtu është festa”. Janë këto drita që njoftojnë rreth aktivitetit.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13337″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_single_image image=”13338″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

EMPIRICO SYSTEM nga Karim Rashid (Artemide)

Materialet: Teknopolimer, alumin

Sistem modular i varur. Elementet e vetëm mund të bashkohen për të krijuar një sistem me konfigurime të ndryshme të mundshme.
Materialet: strukturë e pikturuar në alumin. Një sturkturë e derdhur me materiale plastike.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13339″ img_size=”full” add_caption=”yes”][vc_single_image image=”13340″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment