Arkiva

TOP 10 MAGAZINES EVERY ARCHITECT SHOULD READ

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

1. Architectural Review

[/vc_column_text][vc_column_text]Architectural Review u lançua në Londër në 1896. Ajo është një revistë ndërkombëtare arkitekture, duke siguruar një shtrirje të larmishme dhe gjithëpërfshirëse të temave të tilla si peizazhi, projektimi i ndërtesave, modelimi i brendshëm dhe urbanizmi. Ky botim ndikoi pas Luftës së Dytë Botërore në ndërgjegjësimin e dizajnit urban.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8963″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

2. Architectural Digest

[/vc_column_text][vc_column_text]Architectural Digest është një revistë mujore amerikane e themeluar në vitin 1920. Tema kryesore e saj është dizajni i brendshëm, jo vetëm arkitektura. Revista është botuar nga Condé Nast dhe trajton tema si dizajni, stili i të famshëmve, informacione rreth udhëtimeve dhe blerjeve. Përveç këtyre, dymbëdhjetë botime publikohen në vit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8964″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

3. Domus

[/vc_column_text][vc_column_text]Domus është një revistë arkitekture dhe dizajni që u krijua në vitin 1928. Revista lançohet 11 herë në vit dhe ka selinë e saj në Rozzano, Milano. Edicioni i parë i Domus-it u titullua “Arkitektura dhe dekori i shtëpisë moderne në qytet dhe në vend” dhe u botua në janar 1928.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8965″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

4. Casabella

[/vc_column_text][vc_column_text]”La Casa bella” lindi në Janar 1928. Emri i saj fillestar ishte La Casa Bella (Shtëpia e Bukur). Në vitin 1933, arkitekti Giuseppe Pagano u bë redaktor, duke ndryshuar emrin në Casa Bella. Casabella është një revistë italiane mujore arkitekture dhe dizajni produktesh, me fokus në dizajnin modern dhe radikal dhe arkitekturën. Ajo përfshin intervista me arkitektët më të shquar në botë.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8966″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

5. Metropolis

[/vc_column_text][vc_column_text]Revista Metropolis, e themeluar në vitin 1981, mbulon një grup masiv temash të lidhura me projektimin, duke filluar nga dizajni i brendshëm dhe ai grafik, deri te peizazhi dhe arkitektura. Ajo botohet 11 herë në vit. Brenda faqeve të revistave, lexuesit janë të ekspozuar ndaj ideve, koncepteve dhe temave që tejkalojnë çdo kufi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8967″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

6. El Croquis

[/vc_column_text][vc_column_text]El Croquis (përkthehet në anglisht si “The Sketch”) është një nga revistat më prestigjioze arkitekturore në botë. Numri i tij i parë u lançua në vitin 1982 dhe publikon gjashtë numra në vit. Arkitektët kryesorë ndërkombëtarë e zgjedhin atë si vitrinën e tyre. Vëllimet e dedikuara për emrat e njohur të çmimeve Pritzker si OMA Rem Koolhaas, Kazuyo Sejima, Herzog & de Meuron, Alvaro Siza ose Rafael Moneo, konsiderohen si interpretuesit e duhur të tyre. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8968″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

7. Azure

[/vc_column_text][vc_column_text]Azure u lançua në 1985 dhe publikon arkitekturën dhe dizajnin aktual. Revista është me qendër në Kanada, por ka fituar një reputacion global pasi ka një mbulim ndërkombëtar. Azure përmban elemente të brendshme, produkte, peizazhe, urbanistikë dhe arkitekturë. Sidoqoftë, Azure lëshon tetë numra në vit dhe është një revistë dalluese për dizajnin bashkëkohor.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8969″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

8. l’Arca

[/vc_column_text][vc_column_text]l’Arca International është revista e parë e botuar në tre gjuhë (frëngjisht / italisht / anglisht) kushtuar tërësisht botës së dizajnit të ditëve moderne. Arkitektura, dizajni dhe komunikimi vizual janë pikat kryesore të çdo çështje. Ishte në vitin 1986 kur revista l’Arca u botua në Milano, dhe menjëherë la gjurmën e saj në skenën botuese ndërkombëtare për shkak të origjinalitetit, cilësisë së përmbajtjes së saj dhe grafikëve të saj innovative, të dizajnuar me kujdes.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8970″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

9. Dwell

[/vc_column_text][vc_column_text]Revista Dwell u publikua në vitin 2000 dhe përqendrohet në funksionin dhe komoditetin e shtëpive. Njerëzit inkurajohen që të shfaqin shtëpitë dhe apartamentet e tyre në Dwell dhe konceptet, elementet dhe modelet, janë të paraqitur në një stil të cilësisë së lartë dhe me klas. Dwell inkurajon lexuesit të jenë inovatorë me idetë e tyre të projektimit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8972″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

10. Dezeen

[/vc_column_text][vc_column_text]Dezeen është një revistë online arkitekture, interieri dhe dizajni me qendër në Londër. E lançuar nga fundi i nëntorit të vitit 2006, ajo ka 2 milion vizitorë unikë çdo muaj. Dezeen u emërua blogu më i mirë i arkitekturës në botë nga gazeta The Independent në vitin 2012, dhe gjithashtu u përfshi në listën e “Design 100” të revistës Time të “forcave më me ndikim në projektimin global”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8973″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_column_text]Source: brainandmouth.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment